masa itu emas

ONLINE

Thursday, November 18, 2010

Surat untuk semua Guru SKP1

Guru Besar &

Semua Guru-Guru (berkenaan)

SK Pekan Satu

WP Labuan.

Assalamualaikum Kepada Semua,

Per : Keputusan UPSR 2010

Adalah saya merujuk kepada perkara di atas.

Terlebih dahulu saya , Abdul Wahab Bin Hj Aman bapa kepada NURUL SYAFIQAH BT ABDUL WAHAB yang pernah belajar di SK Pekan Satu, WP Labuan pada Tahun 2007(Tahun 3) sehingga tahun 2009(Tahun 5) dengan rasa bangganya ingin memaklumkan bahawa anak saya telah mendapat keputusan 5A pada peperiksaan UPSR Tahun ini, 2010.

Dikesempatan ini , kami sekeluarga ingin merakamkan setinggi penghargaan dan jutaan terima kasih kepada semua Guru-Guru yang pernah dan telah terlibat mengajar beliau secara langsung atau tidak langsung semasa beliau bersekolah di SK Pekan Satu.

Kami begitu terharu dan dapat membayangkan alangkah baik sekiranya beliau di ketika menerima keputusan 5A ini sedang bersekolah di SK Pekan Satu? Walau apapun, takdir telah menentukan segala-galanya.

Kami amat teruja sekali untuk melihat keberkesanan dari pembelajaran yang diperolehi beliau semasa belajar di SK Pekan Satu, ternyata ianya telah membuahkan hasil yang begitu amat bermakna sekali bagi kami sekeluarga.Kami juga dapat merasakan kemantapan dan kebolehan tenaga pengajar di SK Pekan Satu yang tidak putus putus untuk melihat anak didik mereka berjaya dalam apa jua bidang baik dari segi akademik mahupun ko-kurikulum dan sebagainya, dan ianya terbukti di mana anak saya telah berjaya mendapat keptusan cemerlang 5A di dalam UPSR tahun ini, malah beliau sekembalinya ke Miri dari WP Labuan telah dan dapat mempertahankan Tempat Pertama berturut-turut sepanjang tahun ini di antara keseluruhan pelajar-pelajar tahun 6 (seramai 125 orang) di SK Agama (Majlis Islam Sarawak) Miri .

Kami tak ada ungkapan yang istimewa untuk diucapkan , Cuma SYABAS dan TANHIAH kepada semua guru – guru SK Pekan Satu yang telah memberi bimbingan dan tunjuk ajar sepanjang beliau berada di SK Pekan Satu.

Hanya Allah SWT saja yang dapat mambalas segaja jasa dan budi anda semua. Kami sekeluarga sentiasa mendoakan semoga semua guru- guru sama ada yang mengenali kami atau tidak akan terus berusaha gigih untuk menjadikan SK Pekan Satu, WP Labuan yang terbaik , kerana ianya telah terbukti pada hari ini ANAK DIDIK SK PEKAN SATU, WP LABUAN TELAH BERJAYA MEMBUKTIKAN BAHAWA SK PEKAN SATU ADALAH YANG TERBAIK. SYABAS DAN TAHNIAH ……………………………………………………………………………………..

Akhir kata dari kami sekeluarga, kami mendoakan semoga SK PEKAN SATU akan terus maju dan terus berjaya dalam menghasilkan anak anak yang berwibawa dan berketrampilan.

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

Wassalam…

Yang Benar

ABDUL WAHAB BIN HJ AMAN

CIKGU FARADAH HJ MATUSIN

No comments:

Post a Comment

Mukadimah

Assalamualaikum.. Syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan izinNya, Blog Sekolah Kebangsaan Pekan Satu dapat dibangunkan. Harapan saya agar Blog ini dapat membantu mana-mana pihak yang ingin mengetahui serba sedikit infomasi terkini mengenai Sekolah Kebangsaan Pekan Satu.Laman Blog ini juga akan diperkembangkan dari masa ke semasa dengan memuatkan maklumat terkini mengenai program yang akan dijalankan.Untuk memberikan sedikit kelainan, laman blog ini akan menyelitkan Sudut IT,Sudut Agama dan sebagainya untuk dikongsi bersama.Akhir kata, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda melayari Blog kami. Semoga usaha kita bersama ini akan dapat melahirkan generasi yang cemerlang untuk negara.Sekian...
Nama Sekolah : Sekolah Kebangsaan Pekan Satu
Kod Sekolah : WBA1008
Gred Sekolah : Gred A
Jenis Sekolah : Bantuan Penuh Kerajaan
PENTADBIR 1. En. Jaafar Bin Matusin : Guru Besar 2. Pn. Norinnie Bt. Kassim : Penolong Kanan Pentadbiran 3. Pn. Faridah Bt. Hj. Zaini : Penolong Kanan HEM 4. Pn. Ruhaiah binti Jumat : Penolong Kanan Kokurikulum 5. En. Shawal Bin Abdul Rahman : Penolong Kanan Pend. Khas
Ketua Panatia
Bahasa Melayu : Pn. Zunikah Amboh Turuh
Bahasa Inggeris : Pn. Zainah Mohd Sobri
Matematik : Pn. Marinah Jaiob
Sains : Pn. Rostina Binti Mohd Kassim
Pend. Islam : En. Mohd Rais Bin Basman
Bahasa Arab : En. Sayuti Bin Zakaria
Bahasa Cina : Pn. Kong Teck Yieng
Pend. Seni Visual : Pn. Salmah Abd Rahman
Pend. Sivik dan Kewarganegaraan : Pn. Mariah Binti Moksin
Pend. Jasmani : En. Faishal Bin Mohammad
Pend. Kesihatan : Pn. Aldiana Aling
Kemahiran Hidup : Pn. Dayana Issu
Kajian Tempatan : Pn. Rosmah Mustapha
Pend. Moral : Pn. Khaniezainah Binti Kulah

Slogan Sekolah

PELAJARAN:
Proses menuntut ilmu duniawi dan kerohanian oleh murid-murid Sekolah Kebangsaan Pekan Satu,Wilayah Perseketuan Labuan untuk menjadi insan cemerlang berteraskan falsafah Pendidikan negara.
KUNCI:
Menjadikan ilmu sebagai alat yang digunakan untuk membuka dan mendahului bagi mencapai sesuatu tujuan secara menyeluruh dalam meneruskan hidup berilmu pengetahuan.
HIDUP:
Mengurus diri untuk menjadi insan yang bertangungjawab dan berkeupayaan mencapai keharmonian diri serta mampu memberi sumbangan terhadap individu, masyarakat dan negara secara global.

MISI SEKOLAH

Sekolah Kebangsaan Pekan Satu W.P Labuan Komited Membangun Potensi Individu Melalui Pendidikan Berkualiti

VISI SEKOLAH

VISI : S.K. Pekan Satu mengamalkan budaya Lestari sepanjang masa.