masa itu emas

ONLINE

Wednesday, May 15, 2013

MYFacework SKPS telah di lancarkanApa itu "MyFacework SKPS"?
"MyFacework SKPS" telah dibangunkan oleh pasukan KIK Sekolah sebagai salah satu projek pertandingan KIK Sekolah peringkat WP Labuan. "MyFacework SKPS" merupakan laman alternatif yang sangat ideal untuk menyalurkan tugasan dan kerja rumah kepada murid mengikut kumpulan demi kumpulan yang turut dibangunkan di dalam laman utama ini nanti. Guru hanya perlu melayari kumpulan yang diajarnya dan kemudian terinteraksi secara maya di laman ini. Manakala murid pula hanya merujuk tugasan dan kerja rumah yang diberikan oleh guru. Ibu bapa pula perlu memantau tugasan dan kerja rumah yang diberi kepada anak masing-masing agar dapat disiapkan dalam tempoh yang telah ditetapkan.
 Projek ini adalah sebahagian usaha pihak sekolah dalam mendidik warga sekolah termasuk guru, ibu bapa dan murid celik IT serta menyediakan kemudahan interaksi secara maya dengan lebih berkesan. Harus diingat, laman ini dianggap rasmi. Semua pihak perlu menjaga adab serta ketertiban dalam membina interaksi sihat. Admin berhak menolak dan memadam sebarang kiriman yang tidak berkaitan yang dianggap kita membawa manafaat kepada pembangunan laman "MyFacework SKPS" ini.
Sebarang komen dan penambaikan boleh terus disalurkan melalui laman ini.

Admin ~
di dalam laman iniNo comments:

Post a Comment

Mukadimah

Assalamualaikum.. Syukur ke hadrat Allah s.w.t kerana dengan izinNya, Blog Sekolah Kebangsaan Pekan Satu dapat dibangunkan. Harapan saya agar Blog ini dapat membantu mana-mana pihak yang ingin mengetahui serba sedikit infomasi terkini mengenai Sekolah Kebangsaan Pekan Satu.Laman Blog ini juga akan diperkembangkan dari masa ke semasa dengan memuatkan maklumat terkini mengenai program yang akan dijalankan.Untuk memberikan sedikit kelainan, laman blog ini akan menyelitkan Sudut IT,Sudut Agama dan sebagainya untuk dikongsi bersama.Akhir kata, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian anda melayari Blog kami. Semoga usaha kita bersama ini akan dapat melahirkan generasi yang cemerlang untuk negara.Sekian...
Nama Sekolah : Sekolah Kebangsaan Pekan Satu
Kod Sekolah : WBA1008
Gred Sekolah : Gred A
Jenis Sekolah : Bantuan Penuh Kerajaan
PENTADBIR 1. En. Jaafar Bin Matusin : Guru Besar 2. Pn. Norinnie Bt. Kassim : Penolong Kanan Pentadbiran 3. Pn. Faridah Bt. Hj. Zaini : Penolong Kanan HEM 4. Pn. Ruhaiah binti Jumat : Penolong Kanan Kokurikulum 5. En. Shawal Bin Abdul Rahman : Penolong Kanan Pend. Khas
Ketua Panatia
Bahasa Melayu : Pn. Zunikah Amboh Turuh
Bahasa Inggeris : Pn. Zainah Mohd Sobri
Matematik : Pn. Marinah Jaiob
Sains : Pn. Rostina Binti Mohd Kassim
Pend. Islam : En. Mohd Rais Bin Basman
Bahasa Arab : En. Sayuti Bin Zakaria
Bahasa Cina : Pn. Kong Teck Yieng
Pend. Seni Visual : Pn. Salmah Abd Rahman
Pend. Sivik dan Kewarganegaraan : Pn. Mariah Binti Moksin
Pend. Jasmani : En. Faishal Bin Mohammad
Pend. Kesihatan : Pn. Aldiana Aling
Kemahiran Hidup : Pn. Dayana Issu
Kajian Tempatan : Pn. Rosmah Mustapha
Pend. Moral : Pn. Khaniezainah Binti Kulah

Slogan Sekolah

PELAJARAN:
Proses menuntut ilmu duniawi dan kerohanian oleh murid-murid Sekolah Kebangsaan Pekan Satu,Wilayah Perseketuan Labuan untuk menjadi insan cemerlang berteraskan falsafah Pendidikan negara.
KUNCI:
Menjadikan ilmu sebagai alat yang digunakan untuk membuka dan mendahului bagi mencapai sesuatu tujuan secara menyeluruh dalam meneruskan hidup berilmu pengetahuan.
HIDUP:
Mengurus diri untuk menjadi insan yang bertangungjawab dan berkeupayaan mencapai keharmonian diri serta mampu memberi sumbangan terhadap individu, masyarakat dan negara secara global.

MISI SEKOLAH

Sekolah Kebangsaan Pekan Satu W.P Labuan Komited Membangun Potensi Individu Melalui Pendidikan Berkualiti

VISI SEKOLAH

VISI : S.K. Pekan Satu mengamalkan budaya Lestari sepanjang masa.